12 úspěšných let za námi. Užitek z toho má každý

• Tento článek dokazuje, jak důležitý je pro Vysočinu její hejtman Jiří Běhounek.
  • Podařilo se mu totiž náš kraj už dvakrát postavit na nohy.
  • V čase, kdy se na nás valí dvě zla v podobě druhé vlny koronavirové pandemie a finanční krize, je osvědčený hejtman zárukou budoucnosti bez obav.

Vyhlášený ortoped v pelhřimovské nemocnice se v roce 2008 rozhodl, že postaví Vysočinu na nohy. Život v našem kraji totiž v lecčem pokulhával. A mohlo to vše dopadnout ještě hůř, pokud by staré pravicové vedení dotáhlo do konce plán zprivatizovat krajské nemocnice.  Nové sociálně demokratické vedení v čele s Jiřím Běhounkem tomu však vystavilo jasnou stopku. Tím Jiří Běhounek, který se stal v roce 2008 poprvé hejtmanem, nastavil jasný směr vedení Vysočiny. Za spokojený život v našem kraji. Činí tak už 12 let. Za tu dobu Vysočina udělala úplně ve všem obrovský pokrok. Od podpory prodejen na vesnicích po špičkovou péči ve všech pěti krajských nemocnicích. Nikoho přitom nemuseli zatýkat za bílého dne jako tomu bylo u sousedů na jižní Moravě. Nikdo přitom neprská na našeho hejtmana, protože jsou za ním vidět výsledky. A zároveň mu stále nechybí chuť měnit věci k lepšímu. Přitom má energie na rozdávání, jak ukázal během boje s koronavirem. Byl všude, kde byl potřeba. Jako člověk, který má situaci pod kontrolou, promlouvá také v televizi a byl nejednou slyšet v rádiu. Respekt, který si Jiří Běhounek získal, je jasným důkazem, že jde o člověka na správném místě. A přesně takového bude nyní Vysočina potřebovat. Nad koronavirem ještě nemáme vyhráno. Čím dál víc nás straší finanční krize, jejíž následky mohou hodně bolet. Ale nemusí být zase tak zle. ČSSD má totiž jasný plán, jak ochrání každého z nás. Dokázala to před lety, dokáže to i teď. Zárukou toho je Jiří Běhounek, který už dvakrát postavil Vysočinu na nohy.