Aleš Urban: Diář plný výsměchu

• Ve svém příspěvku se člen Krajského předsednictva ČSSD na Vysočině Aleš Urban zaměřil na kauzu předsedy Poslaneckého klubu hnutí ANO 2011 Jaroslava Faltýnka.
  • Jeho diář je důkazem toho, že nedělá politiku pro lidi, ale ve svůj prospěch.
  • Tomu však nebrání v tom, aby se i v letošních parlamentních volbách ucházel o přízeň voličů v Kraji Vysočina.

Lídrem hnutí ANO 2011 na Vysočině byl v posledních parlamentních volbách současný předseda Poslaneckého klubu hnutí ANO 2011 Jaroslav Faltýnek, který však nemá s naším regionem nic společného. Nebydlí tu, nejezdí sem na chatu a s Vysočinou jej nic nespojuje. Kandidovat tu znamenalo v případě Faltýnka myslet především sám na sebe, což mu není rozhodně cizí. V současnosti rezonuje jeho kauza ztraceného deníku, do kterého si před lety, kdy byl již v politice, zapisoval všechny možné schůzky, myšlenky a poznámky. Obsah diáře postupně odkrývají redaktoři zpravodajského webu Seznam Zprávy. Zatímco dříve bývali kmotři v politice spjati s ODS či Věcmi veřejnými a pohybovali se v pozadí, dnes je tomu jinak. Dle zápisků lze usuzovat, že je Faltýnek zákulisní hráč, jehož hlavní starostí byl obchod a plnění vlastních kapes. Pravost deníku přitom Faltýnek nepopřel. V deníku je jasně popsáno, co je potřeba udělat s dopravním podnikem, jeho zakázkami, komu nabídnout místo v radě, koho se zbavit a jak pamatovat na sebe. Prasklo to, ovšem Faltýnkovi to vaz v politice nezlomilo. Jak společně se svým předsedou Andrejem Babišem rádi říkají, nejsou totiž jako politici. Na řadě jsou tak nyní voliči.  Faltýnek bude lídrem pro nadcházející parlamentní volby na Vysočině a proto by nikomu neměl být lhostejný osud této kauzy.