Česko má novou vládu. Předseda ČSSD na Vysočině Petr Krčál se stal ministrem práce a sociálních věcí

Ve středu 27. června jmenoval prezident republiky Miloš Zeman novou vládu. Ve vládním kabinetu ČSSD povede pět ministerstev - vnitra, zahraničí, práce a sociálních věcí, zemědělství a kultury. Novým ministrem práce a sociálních věcí se stal předseda ČSSD na Vysočině Petr Krčál, který chce z ministerské pozice zlepšit život seniorů a mladých rodin s dětmi.

vlada-orez.jpg
  • Nová vláda byla jmenována. Jde o společný vládní kabinet hnutí ANO a ČSSD.
  • ČSSD připadlo v nové vládě pět ministerstev. Ministerstvo práce a sociálních věcí povede předseda ČSSD na Vysočině Petr Krčál.
  • O vstupu do vládní koalice rozhodli členové ČSSD ve vnitrostranickém referendum.

Ve středu 27. června jmenoval prezident republiky Miloš Zeman novou vládu. Ve vládním kabinetu ČSSD povede pět ministerstev – vnitra, zahraničí, práce a sociálních věcí, zemědělství a kultury. Novým ministrem práce a sociálních věcí se stal předseda ČSSD na Vysočině Petr Krčál, který chce z ministerské pozice zlepšit život seniorů a mladých rodin s dětmi. Za sociální demokracii ve vládě dále zasedne jako ministr kultury Antonín Staněk a ministerstvo zemědělství povede Miroslav Toman. Řízením ministerstva zahraničí byl pověřen předseda ČSSD Jana Hamáčka, který vede také vnitro. Dalších deset členů vlády včetně premiéra je za hnutí ANO. Ve svých funkcích zůstali ministr životního prostředí Richard Brabec, ministryně financí Alena Schillerová, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr dopravy Dan Ťok a ministr školství Robert Plaga. Ministrem obrany se stal dosavadní šéf vnitra Lubomír Metnar, Taťána Malá povede spravedlnost, průmysl a obchod převzala Marta Nováková. O důvěru Sněmovny nová vláda požádá 11. července.