ČSSD na Vysočině zahájila volební kampaň před krajskými a senátními volbami

Za účasti předsedy vlády a ČSSD Bohuslava Sobotky odstartovala 1. září sociální demokracie na Vysočině volební kampaň před krajskými a senátními volbami. Cíl je přitom jasný. Zopakovat vítězství a pokusit se získat post senátora na Jihlavsku.

• Kraj Vysočina navštívil předseda vlády a ČSSD Bohuslava Sobotky.

• Jeho cesta byla spojená se zahájením nového školního roku, s otevřením opravené školy, s poklepáním stavby pavilonu péče o lidi s demencemi a také odstartováním volební kampaně ČSSD na Vysočině před krajskými a senátními volbami.

• V případě předvolebních aktivit bude základem všeho kontaktní kampaň.

• Lidé si vedle jistot zaslouží také pozornost.

Za účasti předsedy vlády a ČSSD Bohuslava Sobotky odstartovala 1. září sociální demokracie na Vysočině volební kampaň před krajskými a senátními volbami. Cíl je přitom jasný. Zopakovat vítězství a pokusit se získat post senátora na Jihlavsku. „Vysočina se v posledních letech těšila příkladné správě. Výsledky práce jsou znát takřka na každém kroku. Na druhou stranu je nutné se koukat dopředu, tudíž i na Vysočině je třeba, aby lidé žili v bezpečí, měli práci, za kterou budou slušně odměněni a všichni měli nárok na odpovídající zdravotní péči. Lidé si totiž zaslouží jistoty,“ přibližuje předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotka.

Právě otázka bezpečnosti, zlepšení životní úrovně či zachování zdravotní a sociální péče se řadí mezi priority ČSSD na Vysočině. „Velmi dobře si uvědomujeme, že zdraví není zboží. A tak budeme bránit naše nemocnice před majetkovými změnami. Nepřipustíme, aby byl lidem upírán přístup ke kvalitnímu zdravotnictví, které si mohli a nadále budou moci dovolit,“ zdůrazňuje hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Velkou odezvu vzbudil také plán zavedení jízdného pro žáky do 10 let a seniory od 70 let zdarma. Ne každý má totiž prostředky na to, aby vlastním autem jezdil do práce, vozil děti do školy, dopravil se k lékaři či vyřídil nákupy.  „Jednou z hlavních priorit ČSSD je zajistit dostupnou veřejnou dopravu i v malých městech a odlehlejších obcích, stejně jako zavedení jízdného pro žáky a seniory zdarma. Budou to kraje a jejich vedení, které budou garancí, že se lidé dostanou domů bezpečně, bez komplikací a včas,“ doplňuje předseda Sobotka.

Ve volebním programu zaujímá důležité místo také podpora rodin s dětmi, zajištění lepšího života pro seniory či podpora regionálního školství. Důležité slovo bude mít také veřejnost, která nejenže se sociální demokracií na Vysočině napsala volební program, ale i její následné zapojení se řadí mezi stěžejní cíle. Prosadit je bude o to snazší, že současná spolupráce vlády s kraji je velmi dobrá. „Jsme připraveni udělat maximum pro to, aby se lidem na Vysočině i v celé naší zemi žilo lépe. Aby všechny instituce, které občané k životu potřebují, fungovaly rychle a efektivně. K tomu všemu je důležitá spolupráce s vládou, která je příkladná,“ podtrhuje hejtman Běhounek.

V případě předvolebních aktivit bude základem všeho kontaktní kampaň. ČSSD připravila turné po Vysočině, konat se bude řada různých akcí. Stejně jako před čtyřmi lety vydali sociální demokraté na Vysočině turistickou mapu pro veřejnost, která nese název „Křížem krážem Vysočinou“.

Kandidátku ČSSD na Vysočině vede a svůj post bude obhajovat hejtman Jiří Běhounek. V senátním obvodu č. 52 – Jihlava kandiduje za ČSSD primátor Jihlavy Rudolf Chloupek.

Krajské volby a první kolo senátních voleb se uskuteční 7. a 8. října 2016.