ČSSD pomáhá zemědělcům. Vysočina je toho důkazem

Je to stěžejní téma pro Vysočinu, na které však mnozí rádi zapomínají. Řeč je o podpoře venkova a především pak zemědělské výroby. Jedná se o tradiční odvětví našeho regionu a práci zemědělců je nutné ocenit. „Je třeba zemědělce, kteří nepodlehli lákadlům evropských dotací, nezatravnili pole a neomezili výrobu, silně podpořit,“ má jasno starosta Rouchovan a trojka na kandidátce ČSSD na Vysočině Vladimír Černý.

img-0060.jpg
  • Vysočina je venkovský region, ke kterému patří zemědělská výroba.
  • Jde o těžkou práci a těžce vydělané peníze.
  • ČSSD si je toho vědoma a dělá pro zemědělce stejně jako venkov maximum a nechce v tom polevit.

Je to stěžejní téma pro Vysočinu, na které však mnozí rádi zapomínají.  Řeč je o podpoře venkova a především pak zemědělské výroby. Jedná se o tradiční odvětví našeho regionu a práci zemědělců je nutné ocenit. „Je třeba zemědělce, kteří nepodlehli lákadlům evropských dotací, nezatravnili pole a neomezili výrobu, silně podpořit,“ má jasno starosta Rouchovan a trojka na kandidátce ČSSD na Vysočině Vladimír Černý.

Mnohdy se přitom neobejdou bez pomoci. Teď je potřeba bojovat se suchem, které čím dál častěji postihuje náš kraj a díky kterému mají zemědělci nižší výnosy. „Pole vysychají doslova před očima,“ doplňuje Černý.  Ohrožena je především úroda kukuřice a dalších plodin. To bude mít dopad na výkrm dobytka. Podařilo se už vyjednat kompenzace za sucho. Nyní se řeší, jak hospodařit s vodou. Není na co čekat, výhledy nejsou příznivé.

Stejné to bylo i v případě, kdy se jednalo o ochraně našeho potravinového trhu před dotovanými potravinami ze zahraničí. Jakékoliv omezení zemědělské výroby by totiž znamenalo vysídlování venkova, a to nechceme. ČSSD chce podporovat rozvoj venkova. Udělá vše proto, aby tu byly zachovány služby. Ať už jde o otevřené pošty, prodejny s potravinami či ordinace praktických lékařů.