ČSSD u podpisu koaliční smlouvy v Kraji Vysočina

• ČSSD se v dalších čtyřech letech bude podílet na směřování Kraje Vysočina
  • Společně s občanskými demokraty, Piráty, lidovci, Starosty pro Vysočinu a Starosty pro občany podepsala koaliční smlouvy.
  • Ve funkci náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví bude pokračovat Vladimír Novotný.

V říjnovém termínu byla podepsána koaliční dohoda o spolupráci v Zastupitelstvu a Radě Kraje Vysočina ve volebním období 2020 – 2024. Její platnost stvrdili podpisy také zástupci ČSSD v Kraji Vysočina. Díky tomu bude mít ČSSD na Vysočině svého zástupce v Radě Kraje Vysočina. Bude jím Vladimír Novotný, který bude pokračovat ve funkci náměstka hejtmana pro oblast zdravotnictví. Zároveň bude předsedou zastupitelského klubu ČSSD. „Vladimír Novotný obstál nejen v první vlně koronavirové pandemie, ale především v druhé vlně ukazuje, že je člověkem na správném místě. Díky jeho nasazení zdravotnictví na Vysočině stačí držet krok v boji s neviditelným nepřítelem,“ vyzdvihl krajský předseda ČSSD Petr Krčál. Zároveň je podpis ČSSD v koaliční smlouvě dobrým vzkazem pro všechny její voliče. „Nadále budeme moci prosazovat náš program,“ uzavřel krajský předseda.

Složení Rady Kraje Vysočina v období 2020 – 2024:

Vít Schrek (ODS) – hejtman

Hana Hajnová (Piráti) – první náměstkyně hejtmana pro oblast regionálního rozvoje

Vladimír Novotný (ČSSD) – druhý náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví

Miroslav Houška (KDU-ČSL) – náměstek hejtmana pro oblast financí a dopravy

Lukáš Vlček (Starostové pro Vysočinu) – náměstek hejtmana pro oblast zemědělství a životního prostředí

Jan Břížďala (Piráti) – radní pro oblast školství

Karel Janoušek (STO) – radní pro oblast majetku

Jan Tourek (KDU-ČSL) – radní pro oblast sociálních věcí

Roman Fabeš (Starostové pro Vysočinu) – radní pro oblast kultury, cestovního ruchu a památkové péče