ČSSD v Kraji Vysočina chce v krajských volbách obhájit vítězství

• Sociální demokraté na Vysočině podpořili kandidáty strany do blížících se krajských voleb.
  • Zelenou dostal také volební program.
  • S dobrými zprávami na Vysočinu přicestovala také místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, která na krajské konferenci vystoupila jako host.

Na tradiční místě ve Větrném Jeníkově se v úterý 9. června uskutečnila krajská konference vysočinských sociálních demokratů. V jejím průběhu delegáti odsouhlasili konečnou podobu kandidátní listiny ČSSD do krajských voleb a volební program s názvem Desatero pro spokojený život na Vysočině. Za obhajobou vítězství povede sociální demokraty ostřílený mazák a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Krýt záda mu bude jeho současný náměstek Vladimír Novotný. Představeni byli taktéž kandidáti do Senátu PČR. Na Pelhřimovsku bude o hlasy voličů usilovat místopředseda horní komory Parlamentu České republiky Milan Štěch a na Žďársku bude o senátní post bojovat místopředseda ČSSD a novoměstský starosta Michal Šmarda. Hostem konference pak byla místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

„Naším cílem je navázat na úspěšnou krajskou politiku posledních 12 let. Můžeme se opřít o schopnosti a pracovitost současného hejtmana Jiřího Běhounka. K tomu máme jasný plán, jak v příštích čtyřech letech zlepšit život lidí na Vysočině,“ uvedl předseda vysočinské ČSSD Petr Krčál.

V průběhu konference byla představena také volební strategie. „Rozjezd kampaně jsme započali na sociálních sítích. Platí přitom, že přes prázdniny nechceme lidi nudit politikou. Chceme, aby si užili prázdniny a od září se do toho opřeme. Počítáme například s vydáním volebních novin, v jejichž obsahu představíme naši práci za poslední čtyři roky na Vysočině. Celá kampaň bude naprosto transparentní a v moderním duchu,“ poznamenal volební manažer a člen krajského předsednictva Aleš Urban.