Fotoohlédnutí: Návštěva Lubomíra Zaorálka na Vysočině

Více než 200 kilometrů najezdil ministr zahraniční a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek včera na Vysočině, kde absolvoval celodenní návštěvu. Společně s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem zavítali do obce Heřmanov, která se nově pyšní titulem Vesnice Kraje Vysočina. Heřmanov, ve kterém žije 206 obyvatel, uspěl v soutěži v konkurenci čtrnácti obcí. „V Kraji Vysočina je hustá síť malých obcí. Heřmanov jako vítěz soutěže nám ukazuje, v čem je smysl existence takovýchto obcí. V tom, že tu lidé rádi žijí, udržují tradice a kulturu.

• V přátelském duchu a dobré náladě se nesla návštěva ministra zahraničí a volebního lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka v našem kraji.
  • Stihlo se toho hodně. Řešil se místní rozvoj, navýšení mezd v sociálních službách či poplatky za lékařskou péči.
  • Cestu uzavřelo setkání s členy strany. Lubomír Zaorálek se netajím, že jde do parlamentních voleb proto, aby je vyhrál.

Více než 200 kilometrů najezdil ministr zahraniční a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek včera na Vysočině, kde absolvoval celodenní návštěvu. Společně s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem zavítali do obce Heřmanov, která se nově pyšní titulem Vesnice Kraje Vysočina. Heřmanov, ve kterém žije 206 obyvatel, uspěl v soutěži v konkurenci čtrnácti obcí. „V Kraji Vysočina je hustá síť malých obcí. Heřmanov jako vítěz soutěže nám ukazuje, v čem je smysl existence takovýchto obcí. V tom, že tu lidé rádi žijí, udržují tradice a kulturu. Ukázkou životaschopnosti Heřmanova je také to, což je unikátní, že i tak malá obec má zemědělské družstvo,“ řekl Lubomír Zaorálek. Zároveň obci na Žďársku popřál, aby měla úspěch v celostátním kole soutěže. Z Heřmanova se oba lídři přesunuli do Velkého Meziříčí, kde proběhla prohlídka krajského domova pro seniory a zaznělo tu poděkování za navýšení mezd pracovníkům v sociálních službách. Následovala návštěva jihlavské nemocnice, kde se mluvilo o poplatcích za lékařkou péči. „Jsem zásadně proti poplatkům. ČSSD je snad už jedna z posledních stran, která tuto zásadu drží. Zdravotnictví musí zůstat dostupné pro všechny,“ doplnil Zaorálek. Den uzavřelo setkání s členy ČSSD na Vysočině a vedením krajské organizace.