Jana Fialová se stala místopředsedkyní ČSSD

Radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová se stala místopředsedkyní sociálních demokratů. Do funkce ji zvolili delegáti 40. sjezdu ČSSD, který se o uplynulém víkendu konal v Hradci Králové. Po více jak dvaceti letech bude mít ČSSD Vysočina zástupce v nejužším vedení strany.

vedeni-sjezd.jpg
  • ČSSD Vysočina má svého zástupce v nejužším vedení strany.
  • Krajská radní Jana Fialová získala důvěru již v prvním kole volby řadových místopředsedů.
  • Jejími prioritami jsou dialog s členskou základnou a dobrý výsledek v komunálních volbách.

Radní  Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová se stala místopředsedkyní sociálních demokratů. Do funkce ji zvolili delegáti 40. sjezdu ČSSD, který se o uplynulém víkendu konal v Hradci Králové.

Po více jak dvaceti letech bude mít ČSSD Vysočina zástupce v nejužším vedení strany.

„Zvolení je pro mne velkým závazkem a chci pro sociální demokracii odvést tu nejlepší práci, myslím si, že nás toho mnoho čeká a je potřeba začít pracovat co nejdříve,“ uvedla ke zvolení místopředsedkyně ČSSD Jana Fialová.

Ve své funkci se chce zaměřit na zlepšení komunikace vedení strany s členskou základnou, která je srdcem sociální demokracie. Ve svém nominačním projevu se také zmínila, že je potřeba naslouchat jak starostům malých obcí stejně tak starostům měst, kteří vědí, jaké problémy občany trápí. Milníkem ve směřování strany pak představují komunální volby. Kvalitní příprava a hledání možných řešení mohou přispět k růstu preferencí a k úspěchu v mnoha obcích. Vyhýbat se je pak třeba nepřipraveným reformám, které mají negativní dopad na obyvatele.

Ke zvolení do vedení strany se vyjádřil krajský předseda ČSSD Petr Krčál. „Je to jednoznačný úspěch. Jana Fialová, byla zvolena v prvním kole s největším počtem hlasů. Přeji ji mnoho úspěchu a věřím, že sociální demokracii pomůže.“

„Sociální demokracie v Kraji Vysočina je dlouhodobě jednou z nejúspěšnějších v České republice a zvolení Jany Fialové do vedení oceněním práce všech sociálních demokratů na Vysočině,“ doplnil místopředseda KVV ČSSD Vysočina Aleš Urban.