Je před námi 1. máj. Svátek práce a lásky čas

• Sociální demokraté na Vysočině přejí všem vydařený 1. máj, který je Svátkem práce a lásky.
  • Zůstane přitom u přání na dálku. S ohledem na současná mimořádná opatření se nebudou konat tradiční setkání pod hlavičkou ČSSD.
  • Nic se však nemění na tom, že sociální demokracie je tu od toho, aby hájila zájmy lidí, kteří chtějí pracovat.

Ač přetrvávající boj s koronavirovou nákazou stále ovlivňuje naše životy, sociální demokraté na Vysočině nezahálí. Na podzim je totiž čekají důležité parlamentní volby. O přízeň voličů budou oranžoví kandidáti bojovat v čele se současným poslancem, krajským zastupitelem a místopředsedou ČSSD Jiřím Běhounkem.  ČSSD přitom jako první strana rozjela debatu, jak zotavit naší zemi po epidemii Covid-19. „Jsme jediná levicová strana v ČR a jsme jedinou politickou stranou, která má odpovědi na otázky, co bude po pandemii. Pokud virus porazíme, tak země ponese obrovské náklady. ČSSD už mnohokrát ukázala, že umí zemi z krize vytáhnout,“ prohlásil šéf ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček. Nejen na Vysočině pak bude důležité, aby se zabránilo privatizaci veřejných služeb. Proti čím dál reálnějším hrozbám v podání pravicových stran a hnutí byl v režii ČSSD představen také plán na obnovu naší země, který počítá s větším zapojením nadnárodních bohatých firem, aby náklady epidemie neměli na svých bedrech zaměstnanci a drobní živnostníci.