Jednání krajského vedení přineslo jasné plány

Sociální demokraté v Kraji Vysočina makají. Již počtvrté sev tomto roce sešlo předsednictvo krajské sociální demokracie. Jedním ze stěžejních bodů jednání bylo schválení plánu přípravy voleb do zastupitelstev měst a obcí. Na Vysočině bude sociální demokracie obhajovat v 80 městech a obcích na 210 zastupitelských míst, které získala v roce 2014.

logo-orange_3.jpg
  • Krajské vedení ČSSD se usneslo na stěžejních bodech pro letošní rok.
  • Jsou jimi komunální a senátní volby, ve kterých chce ČSSD na Vysočině uspět.
  • Svoji kandidátku má také do vedení ČSSD. Místopředsedkyní se může stát krajská radní pro školství Jana Fialová.

Sociální demokraté v Kraji Vysočina makají. Již počtvrté se v tomto roce sešlo vedení krajské sociální demokracie. Jedním ze stěžejních bodů jednání bylo schválení plánu přípravy voleb do zastupitelstev měst a obcí. Na Vysočině bude sociální demokracie obhajovat v 80 městech a obcích na 210 zastupitelských míst, které získala v roce 2014.

„Příprava komunálních voleb v letošním roce je z pohledu sociální demokracie hlavní politickou událostí, na kterou je třeba již v této době soustředit pozornost. Plán je stanoven tak, že do konce června bychom chtěli mít sestavené kandidátní listiny ve všech okresech,“ řekl k přípravě voleb krajský předseda strany Petr Krčál.

Současně s komunálními volbami bude na Vysočině v třebíčském okrese probíhat senátní volby. Týkat se budou také části Havlíčkobrodska. Krajské vedení sociální demokracie na návrh okresní organizace Třebíč schválilo dvě jména, která se budou ucházat o post kandidáta do senátních voleb na Třebíčsku. Jedná se o zastupitelku města Třebíč a mistryni republiky v kuželkách Naděždu Dobešovou a starostu obce Rouchovany Vladimíra Černého. O kandidátech za Havlíčkobrodsko se prozatím jedná.

„Volby do Senátu jsou neméně důležité. V současnosti máme sociálnědemokratického předsedu Senátu a je třeba udržet tuto důležitou funkci. S tím souvisí posílení senátního klubu ČSSD novými senátory. U nás na Vysočině jsme tak vybrali známé a silné kandidáty, věříme, že dokáží voliče oslovit,“ dodal Krčál.

Sjezd ČSSD se konal v Hradci Králové 25. února, v jeho průběhu si delegáti zvolili nové vedení strany a nyní se čeká na jeho pokračování. Hlasovat se bude o místopředsedech, kde má Vysočinu svoji kandidátku na místopředsedkyni, kterou je krajská radní pro školství Jana Fialová. Pokračování sjezdu je naplánováno na 7. dubna.