Kandidátní listiny do sněmovních voleb byly na Vysočině již podány. Kampaň začíná

• O hlasy voličů bude v parlamentních volbách v Kraji Vysočina usilovat 19 stran, hnutí a koalic.
  • Volby se uskuteční v termínu 8. a 9. října letošního roku.
  • Uspět v nich chce také sociální demokracie, v čele s lídrem Jiřím Běhounkem.

V úterý přesně v 16 hodin uplynula lhůta pro podání kandidátních listin do podzimních voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Kandidátky v Kraji Vysočina předložilo celkem 19 volebních uskupení. Před čtyřmi lety krajský úřad evidoval 24 kandidátních listin. Krajský úřad Kraje Vysočina bude až do 9. srpna 2021 kontrolovat povinné náležitosti kandidátních listin. Následovat budou lhůty na odstranění případných nedostatků a zapracování možných změn. Ověřené a opravené kandidátky budou zaregistrovány 20. srpna.  Počet uskupení nebo jejich kandidátů se tak v čase může ještě měnit. Registrace kandidátních listin je podmínkou pro zahájení tisku hlasovacích lístků.

V současné době působí v dolní komoře Parlamentu 10 poslanců a poslankyň, kteří zastupují voliče z Kraje Vysočina. Mezi nimi i lídr sociálnědemokratický kandidátky v našem kraji, kterým je poslanec Jiří Běhounek.  Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se budou konat 8. a 9. října 2021.

Seznam politických stran, politických hnutí a koalic, které v Kraji Vysočina podaly kandidátní listinu:

Svoboda a přímá demokracie (SPD)

SPOLU – ODS, KDU-ČSL, TOP 09

Komunistická strana Čech a Moravy

Česká strana sociálně demokratická

Strana zelených

Aliance národních sil

VOLNÝ blok

PŘÍSAHA – občanské hnutí Roberta Šlachty

Aliance pro budoucnost

PIRÁTI a STAROSTOVÉ

ANO 2011