Komunální a senátní volby na Vysočině. ČSSD chce uspět

ČSSD kandiduje v komunálních volbách na Vysočině celkem v 54 městech a obcích. Na mnoha místech bude obhajovat posty ve vedení radnic, v Jihlavě pak post primátorský. V krajském městě povede kandidátku současný náměstek primátora Vratislav Výborný. Lídrem kandidátky ČSSD v Třebíči je místostarosta města Vladimír Malý.

logo-orange2.jpg
  • Už tento pátek odstartují komunální volby. Vybírat budeme také nové senátory ve třetině senátních obvodů.
  • ČSSD na Vysočině nabídne v komunálních volbách 854 kandidátů. Svého zástupce bude mít také v senátních obvodech Třebíč a Chrudim, kam spadá i část Havlíčkobrodska.

ČSSD kandiduje v komunálních volbách na Vysočině celkem v 54 městech a obcích. Na mnoha místech bude obhajovat posty ve vedení radnic, v Jihlavě pak post primátorský. V krajském městě povede kandidátku současný náměstek primátora Vratislav Výborný. Lídrem kandidátky ČSSD v Třebíči je místostarosta města Vladimír Malý. V Pelhřimově bude post starosty obhajovat František Kučera. V Havlíčkově Brodě vede kandidátku místostarostka města Ivana Mojžyšková a ve Žďáře nad Sázavou se bude o přízeň voličů ucházet oranžová kandidátka v čele s náměstkem hejtmana Kraje Vysočina Vladimírem Novotným. Samostatnou kandidátku ČSSD dále postavila v Okříškách, Humpolci, Jaroměřici nad Rokytnou, Bystřici nad Pernštejnem, Velkém Meziříčí, Velké Bíteši, Chotěboři, Golčově Jeníkově, Ledči nad Sázavou, Náměšti nad Oslavou, Moravských Budějovicích, Světlé nad Sázavou, Polné, Počátkách a na dalších místech. Na spojení s nezávislými kandidáty vsadili sociální demokraté v Novém Městě na Moravě. Pozornosti se budou těšit i senátní volby, kdy má ČSSD na Vysočině dvě želízka. Na Třebíčsku v senátním obvodu číslo 53 posílá ČSSD do volebsedminásobnou mistryni světa v kuželkách a tajemnice tělovýchovné jednoty Naděždu Dobešovou. Na Chrudimsku v senátním obvodu číslo 44 kandiduje za ČSSD politička a dřívější mluvčí strany Lucie Orgoníková.