Kraj postaví v Ledči nad Sázavou novou výjezdovou základnu pro záchranáře

Už ve druhé polovině roku 2019 budou záchranáři v Ledči nad Sázavou vyjíždět k zásahům z nové lokality na okraji města. Typizovaný projekt nového výjezdového stanoviště vyroste na místě nevyužívaného objektu patřící Gymnáziu, Střední odborné škole a Vyšší odborné škole Ledeč nad Sázavou, kde jsou dnes garáže a sklad. Záchranáři nyní sídlí v pronajatých prostorách města v areálu místní Polikliniky.

kraj-20vysocina.jpg
  • Hejtmanství pokračuje v modernizaci krajského zdravotnictví.
  • Více než devítimilionová injekce půjde do Ledče nad Sázavou, kde bude vybudováno nové sídlo záchranky.
  • Záchranáři budou mít k dispozici moderní stanoviště, navíc se usnadní jejich výjezdy.

Už ve druhé polovině roku 2019 budou záchranáři v Ledči nad Sázavou vyjíždět k zásahům z nové lokality na okraji města. Typizovaný projekt nového výjezdového stanoviště vyroste na místě nevyužívaného objektu patřící Gymnáziu, Střední odborné škole a Vyšší odborné škole Ledeč nad Sázavou, kde jsou dnes garáže a sklad. Záchranáři nyní sídlí v pronajatých prostorách města v areálu místní Polikliniky. Pro záchranku však jsou dispozičně nevyhovující a komplikované jsou i výjezdy sanitek k zásahům. Přesunem záchranky do nového objektu odpadne také platba nájemného. Náklady na demolici svařovací školy a stavbu nového výjezdového stanoviště dosáhnou 9,3 milionů korun. Kraj Vysočina je uhradí ze svého rozpočtu.

Vizuální podoba nového výjezdového stanoviště bude stejná jako u dalších projektů záchranné služby, které vznikly v posledních letech. V roce 2014 začala sloužit nová výjezdová základna v Habrech, stejnou budovu využívají od roku 2013 záchranáři také v Moravských Budějovicích. Zdravotnická záchranná služba byla v Ledči nad Sázavou zřízena v roce 1994. Od roku 2005 funguje pod hlavičkou Kraje Vysočina a spádová oblast zahrnuje přibližně 20 000 obyvatel. V loňském roce vyjížděli zdravotníci z Ledče k více než 1200 případům.