Krajská konference ukázala cestu

Poprvé v kalendářním roce 2018 se sešli sociální demokraté na Vysočině. V sobotu 20. ledna se na tradičním místě ve Větrném Jeníkově konala Krajská konference ČSSD Kraje Vysočina. Stěžejním bodem programu byla volba zástupců na 40. sjezd ČSSD v Hradci Králové, kde se 18. února bude volit nové vedení strany. V návaznosti na to byly projednány nominace na předsedu a místopředsedy ČSSD.

• Ve Větrném Jeníkově se uskutečnila Krajská konference ČSSD Kraje Vysočina.

• Její delegáti podpořili kandidáty do předsednictva ČSSD, které se bude volit na 40. sjezdu v Hradci Králové.

• V nominacích na post místopředsedy figuruje jméno domácího zástupce krajské radní pro oblast školství Jany Fialové.

Poprvé v kalendářním roce 2018 se sešli sociální demokraté na Vysočině. V sobotu 20. ledna se na tradičním místě ve Větrném Jeníkově konala Krajská konference ČSSD Kraje Vysočina. Stěžejním bodem programu byla volba zástupců na 40. sjezd ČSSD v Hradci Králové, kde se 18. února bude volit nové vedení strany. V návaznosti na to byly projednány nominace na předsedu a místopředsedy ČSSD.

Nominaci na předsedu sociální demokracie nezískal na Vysočině žádný kandidát. O jeho jméně budou vysočinští delegáti rozhodovat až v den jednání 40. sjezdu ČSSD. V případě nominací na post místopředsedy strany byla situace jiná. Schváleno bylo hned několik jmen. Na prvním místě mezi uchazeči byla s výraznou většinou nominována  krajská rádní pro oblast školství Jana Fialová. Další nominace pak získali pražský člen Miroslav Dvořák, poslanec a bývalý brněnský primátor Roman Onderka, europoslanec Pavel Poc a také jeden zástupce mladších kandidátů Radim Hejduk.

„Jsem rád, že jsme podpořili mladou krev v podobě nominace Radima Hejduka do čela strany a zároveň doufám, že se Janě Fialové podaří dostat do předsednictva. Po 20 letech by Vysočina mohla mít svého zástupce v nejužším vedení strany,“ pronesl místopředseda KVV ČSSD Kraje Vysočina a člen MSD Aleš Urban.

V souvislosti s blížícím se 40. sjezdem odhlasovali sociální demokraté na Vysočině usnesení, v němž požadují, aby nikdo ze stávajícího vedení strany již znovu nekandidoval. V dalším usnesení vyzvali k přerušení sjezdu do roku 2019 a následném pokračování.

Dalším důležitým a neméně aktuálním bodem konference byly přípravy ČSSD na komunální volby na Vysočině.

„Oceňuji, že jsme se sešli a diskutovali o dalším směřování sociální demokracie. Již se začínáme připravovat na komunální volby. Na Vysočině obhajujeme přes 200 mandátů,“ uzavřel krajský předseda Petr Krčál.