Krajské volby jsou u konce. Děkujeme voličům za jejich podporu

• V Pardubickém kraji a na Vysočině si ČSSD v krajských volbách připsala nejvyšší podporu u voličů. V obou případech šlo o dvouciferný výsledek.
  • ČSSD na Vysočině bodovala také v senátních volbách. Oba její kandidáti postoupili do druhého kola.
  • Zatímco o nových senátorech rozhodne druhé kolo voleb, o budoucnosti našeho kraje se jedná právě teď.

Sociální demokraté na Vysočině děkují všem voličům za podporu v krajských a prvním kole senátních voleb. Poděkování rovněž patří všem, kteří pomáhali a podíleli se na kampani. V krajských volbách si ČSSD na Vysočině připsala výsledek 11,86 % a vybojovala celkem šest mandátů v krajském zastupitelstvu. Volební účast v krajských volbách činila 39,65 %. Ještě více příznivější výsledek pak přineslo první kolo senátních voleb, které se na Vysočině společně s krajskými volbami konalo na Pelhřimovsku a Žďársku. V obou případech postoupili kandidáti ČSSD do druhého kola. V něm bude na Pelhřimovsku v tento pátek a tuto sobotu post senátora obhajovat současný místopředseda horní komory Milan Štěch, na Žďársku bude o přízeň voličů usilovat novoměstský starosta Michal Šmarda.