Ministryně Kateřina Valachová ocenila odborné vzdělávání na Vysočině

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová přijela na dnešní návštěvu Kraje Vysočina. Dopoledne zavítala po boku poslance Karla Černého, náměstka hejtmana Libora Joukla a radních Jany Fialové a Petra Krčála na Mlékárenské dny v Přibyslavi.

• Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová zavítala v sobotu 10. září na Vysočinu.
  • Stala se tak dalším členem současné vlády, který navštívil náš region.
  • Ocenila přitom úroveň odborného vzdělávání a radost jí udělala také výhra našich fotbalových nadějí.

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová přijela na dnešní návštěvu Kraje Vysočina. Dopoledne zavítala po boku poslance Karla Černého, náměstka hejtmana Libora Joukla a radních Jany Fialové a Petra Krčála na Mlékárenské dny v Přibyslavi. S hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem se zúčastnila fotbalového přípravného zápasu českých lvíčat do 18 let.

„Jsem spokojená s kampaní podpory řemesel na Vysočině a osobně jsem přesvědčená, že tento model posílí zájem mladých lidí o řemeslné a zemědělské obory. Odborné školy v kraji vzkvétají,“ uvedla ministryně Kateřina Valachová.

„Jsem rád, že se paní ministryně věnuje místnímu a regionálnímu školství a v Kraji Vysočina podpořila modernizaci škol a strojírenské obory. Důkazem je její účast na Mlékárenském dni v Přibyslavi, kde se prezentují špičkové mlékárenské firmy z Vysočiny,“ poznamenal k její návštěvě krajský předseda a radní Kraje Vysočina Petr Krčál.