Ministryně Michaela Marksová navštívila Kraj Vysočina

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová v rámci pravidelných cest do regionů navštívila 2. září Kraj Vysočina. Program zahájila ve společnosti ŽĎAS ve Žďáře nad Sázavou, následovala prohlídka domovů pro seniory ve Velkém Meziříčí

• Po premiérovi Bohuslavu Sobotkovi zavítal do našeho kraje další člen současné vlády.
  • V pátek 2. září přijela ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová.
  • Program byl zaměřen především na otázku péče o seniory a dále pak jednáním ve společnosti ŽĎAS Žďár nad Sázavou.

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová v rámci pravidelných cest do regionů navštívila 2. září Kraj Vysočina. Program zahájila ve společnosti ŽĎAS ve Žďáře nad Sázavou, následovala prohlídka domovů pro seniory ve Velkém Meziříčí a Třebíči a cestu zakončily informace o stavbě třebíčského azylového domu, kterou ministerstvo z velké části financuje. Ministryni doprovázeli hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, poslanec Karel Černý, náměstek hejtmana Vladimír Novotný a radní Jana Fialová a Petr Krčál.

„Kraj Vysočina opět potvrdil, že se v případě sociálních služeb, ale také podpory rodinné politiky řadí ke špičce v rámci České republiky. Každá jeho návštěva je pro mě zdrojem poznání a potěšitelného zjištění,“ uvedla ministryně Michaela Marksová.

Ministryně jednala také se zaměstnanci a zástupci odborů společnosti ŽĎAS, kterou od 1. srpna vlastní a provozuje čínská společnost. V Domově pro seniory Velké Meziříčí se zúčastnila slavnostního ukončení kurzů Univerzity třetího věku a Letní školy pro seniory. V třebíčském Domově manželů Curieových se za její účasti konalo setkání obyvatel nejen krajských domovů, ale také těch, které zřizují města a obce Kraje Vysočina.