Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová navštívila Kraj Vysočina

Na pracovní návštěvu do Kraje Vysočina přijela v sobotu ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Hlavními tématy cesty byly platy zaměstnanců v oblasti sociálních služeb, transformace sociálních služeb, problematika dávek a zálohovaného výživného. Na úvod dne se ministryně Maláčová zúčastnila v Přibyslavi kulatého stolu s členkami Českého svazu žen, kde s přítomnými hovořila o návrhu na státem zálohovaném výživném. Dále navštívila Domov pro seniory v Havlíčkově Brodě, kde v současnosti probíhají dokončovací práce na přístavbě, která zajistí zvýšení kapacity pro další klienty

• Vysočina hostila o víkendu ministerskou návštěvu.
  • Sobotní den tu strávila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.
  • Hovořila o platech zaměstnanců v oblasti sociálních služeb, transformaci sociálních služeb, problematice dávek a zálohovaného výživného.
  • Diskuzi vedla také se starosty zvolenými na kandidátce ČSSD.

Na pracovní návštěvu do Kraje Vysočina přijela v sobotu ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Hlavními tématy cesty byly platy zaměstnanců v oblasti sociálních služeb, transformace sociálních služeb, problematika dávek a zálohovaného výživného.

Na úvod dne se ministryně Maláčová zúčastnila v Přibyslavi  kulatého  stolu  s členkami Českého svazu žen, kde s přítomnými hovořila o návrhu na státem zálohovaném výživném. Dále navštívila Domov pro seniory v Havlíčkově Brodě, kde v současnosti probíhají dokončovací práce na přístavbě, která zajistí zvýšení kapacity pro další klienty a díky nově vzniklé mateřské školce dojde k mezigeneračnímu propojení. Ministryně Maláčová se setkala během návštěvy s klienty i s vedením zařízení, se kterým hovořila především o problematice platů zaměstnanců v sociálních službách, transformaci a také strategii stárnutí populace.

„Kraj Vysočina si vede v sociální oblasti velmi dobře a v minulosti investoval, ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí, nemalé finanční prostředky do seniorské problematiky a také do transformace ústavní péče. V tomto směru se daří po celém regionu vytvářet důstojné domovy pro seniory a také úspěšně přetvářet velkokapacitní zařízení na bydlení rodinného typu, ve kterém žijí handicapovaní lidé v mnohem komfortnějším prostředí,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová po návštěvě nově zrekonstruovaných  prostor Integrovaného centra sociálních služeb Jihlava. V centru se ministryně zúčastnila také prezentace o problematice sociálního bydlení a se starosty městdiskutovala o sociálních službách, dávkách i bydlení a vzájemné spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí.

Na závěr se ministryně Maláčová zúčastnila krajské akce „Proletí 100letí“, kde se si prohlédla společně s radní Kraje Vysočina pro oblast školství a místopředsedkyní ČSSD Janou Fialovou stánky studentů s prezentacemi jejich škol.