Na Vysočině začalo očkování seniorů starších 80 let

• Důležitá zpráva přišla na konci minulého týdne.
  • Odstartovalo totiž očkování proti koronaviru. Vakcínu dostala část registrovaných obyvatel 80+ a další budou následovat.
  • Na hladký průběh dohlížel náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Pět nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina zahájilo v pátek 22. ledna očkování seniorů starších 80 let proti  nemoci covid-19. Na páteční termín nabídla každá z nemocnic 90 volných termínů. První vakcíny této skupině spoluobčanů byly aplikovány krátce před 7 hodinou ranní v Nemocnici Nové Město na Moravě a Pelhřimov. Na očkování se dostavili téměř všichni objednaní vč. náhradníků, vyočkováno tak bylo celkem připravených 456 dávek. Všechna očkování proběhla i díky profesionálnímu přístupu vakcinačních týmů v pořádku a bez komplikací. Seniorů z Vysočiny nad 80 let je v registračním systému evidováno zhruba 8600.

V minulém týdnu nemocnice na Vysočině začaly postupně proočkovávat skupinu praktických lékařů, lékařů pro děti a dorost a stomatologů starších 65 let. Následovat budou další. Výjezdové týmy nemocnic už mají proočkovánu více než 1/3 domovů pro seniory.