Náměstek hejtmana Kraje Vysočina Vladimír Novotný navštívil Domov Jeřabina Pelhřimov

Středeční pracovní program náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimíra Novotného zahrnoval návštěvu Domova Jeřabina Pelhřimov. Společně s ředitelem organizace a krajským předsedou ČSSD Petrem Krčálem si prohlédl Domov pro seniory Onšov.

20190724-113015.jpg
  • Sociální péče je v Kraji Vysočina na vysoké úrovni.
  • Během své návštěvy Domova Jeřabina Pelhřimov se o tom na vlastní oči přesvědčil náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Středeční pracovní program náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimíra Novotného zahrnoval návštěvu Domova Jeřabina Pelhřimov. Společně s ředitelem organizace a krajským předsedou ČSSD Petrem Krčálem si prohlédl Domov pro seniory Onšov. Jednali také o možnosti zřízení zdravotně sociálních lůžek a jejich zavedení do systému sociální péče v Kraji Vysočina. Spoustu zajímavých informací přinesla také diskuze s obyvateli domova. „Věřím, že vytvoříme ucelený systém péče, v rámci kterého budou lidé, kteří v současnosti pobývají v léčebnách dlouhodobě nemocných, moci být přemístěni na pečovatelské lůžko v domovech pro seniory. Tím pádem odpadnou nynější dlouhé čekací lhůty,“ uvedl náměstek Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný. Po prohlídce Domova pro seniory Onšov následovala návštěva sídla organizace v Pelhřimově, která zahrnovala i setkání se zaměstnanci.