Ohlédnutí za krajskou konferencí sociálních demokratů na Vysočině

• Sociální demokraté na Vysočině mají za sebou první on-line krajskou konferenci.
  • V jejím průběhu zvolili delegáty 42. sjezdu ČSSD, dále pak členy Předsednictva ČSSD za Kraj Vysočina či schválili krajskou kandidátní listinu do parlamentních voleb.
  • Nejviditelnější postavou se stal poslanec a krajský zastupitel Jiří Běhounek, skloňováno bylo také jméno předsedy ČSSD a ministra vnitra Jana Hamáčka.

V nezvyklém provedení se v sobotu 20. března uskutečnila krajská konference sociálních demokratů na Vysočině. Konala se totiž on-line a tudíž se její delegáti připojili ze svých domů, odkud také hlasovali. V jejím průběhu zvolili delegáty 42. sjezdu ČSSD, dále pak členy Předsednictva ČSSD za Kraj Vysočina, kterými se stali místopředseda ČSSD a novoměstský starosta Michal Šmarda a člen MSD Aleš Urban. Účastníci konference dále vyjádřili podporu v kandidatuře na předsedu strany jejímu současnému předsedovi a ministru vnitra Janu Hamáčkovi, na funkci místopředsedkyně se jednohlasně shodli na jméně současné místopředsedkyně a ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové, do čela vedení strany dále posílají také dva zástupce domácího regionu. Na posty místopředsedu tak byli nominováni nejen Michal Šmarda, ale také poslanec a krajský zastupitel Jiří Běhounek. Jeho jméno bylo také navrženo do čela kandidátní listiny pro poslanecké volby na Vysočině, které se uskuteční letos na podzim. „Krajskou konferenci hodnotím jako úspěšnou. Její delegáti dali zelenou osvědčeným jménům a zároveň také nadějným tvářím v našich řadách. Letošní rok představuje pro naši stranu velkou výzvu, kterou, pevně věřím, že zvládneme,“ zhodnotil sobotní dění krajský předseda ČSSD Petr Krčál.