Petr Krčál posílil tým ministryně práce a sociálních věcí

Krajský předseda a radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky Petr Krčál byl k 1. srpnu letošního roku jmenován novým tzv. politickým náměstkem ministryně práce a sociálních věcí.

5-p-krcal-img-0388.jpg

• Výrazná postava sociálně demokracie na Vysočině jde zúročit své zkušenosti na ministerstvo práce a sociálních věcí.

• Petr Krčál bude působit ve funkci politického náměstka.

• Před sebou má řadu úkolů. Týkat se budou zejména sociálních služeb.

Krajský předseda a radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky Petr Krčál byl k 1. srpnu letošního roku jmenován novým tzv. politickým náměstkem ministryně práce a sociálních věcí. Ministerstvo chce ve svém rezortu využít jeho zkušeností a rozsáhlé regionální praxe. Zaměří se především na oblast sociálních služeb.

„Na ministerstvu práce a sociálních věcí budu působit  jako náměstek člena vlády se zaměřením na sociální péči, sociální práci a rád bych se věnoval také otázkám zaměstnanosti včetně řešení nedostatku pracovních sil. Po téměř osmileté práci pro regionální sociální sféru mohu ministerstvu nabídnout zkušenosti v daném oboru, očekávanou profesionalitu a schopnost komunikovat s laickou i odbornou veřejností,“ uvedl Petr Krčál.

„Jmenování kolegy Petra Krčála na post náměstka člena vlády na Ministerstvu práce a sociálních věcí považuji za velké ocenění jeho práce pro sociální služby. Pro kraje i místní municipality jeho přítomnost na ministerstvu bude představovat užší propojení s běžnou realitou, kterou Petr Krčál v rámci aplikované regionální politiky vždy preferuje,“ komentoval situaci hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Petr Krčál působí na pozici radního Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky od roku 2008, tedy dvě volební období. Je uznávaným odborníkem na prorodinnou a seniorskou politiku, financování sociálních služeb a transformaci. Za jeho působení v samosprávě Kraje Vysočina byl „oživen“ systém Rodinných a Senior Pasů, uvedl do praxe transformaci sociálních služeb, v době startu projektu nikde v ČR v takovém rozsahu nerealizovanou, v současné době jde o praxi, která je přebírána i ostatními zřizovateli napříč Českou republikou. Kraj Vysočina zastupuje v Komisi AKČR pro sociální věci.