Petr Krčál převzal ministerstvo práce a sociálních věcí. Priority má jasné

Předseda ČSSD na Vysočině Petr Krčál byl v pátek 29. června uveden do čela resortu práce a sociálních věcí. Ministerstvo práce a sociálních věcí má tak nové vedení. Do funkce Petra Krčála uvedl předseda vlády Andrej Babiš. Dosavadnímu řediteli Domova Jeřabina Pelhřimov popřál premiér hodně úspěchů.

krcal-5_1.jpg
  • Předseda ČSSD na Vysočině stanul v čele ministerstva práce a sociálních věcí.
  • Včera byl uveden do ministerské funkce.
  • Mezi své priority řadí personální stabilizaci úřadu a rozvoj seniorské a rodinné politiky.

Předseda ČSSD na Vysočině Petr Krčál byl v pátek 29. června uveden do čela resortu práce a sociálních věcí. Ministerstvo práce a sociálních věcí má tak nové vedení. Do funkce Petra Krčála uvedl předseda vlády Andrej Babiš.  Dosavadnímu řediteli Domova Jeřabina Pelhřimov popřál premiér hodně úspěchů.

Mezi své priority Petr Krčál řadí personální stabilizaci úřadu, opětovné rozdělení ministerské sekce IT a ekonomiky, která by měla podle něho být spojena s evropskými fondy, a  seniorskou a rodinnou politiku. „Také bych chtěl přes prázdniny připravit balíčky, které by se vždycky týkaly, té určité sociální kategorie, ať už to jsou senioři nebo rodiny, kde by bylo bydlení, mateřské školy a kde bychom promítli i záležitosti týkající se současného systému dávek,“ uvedl Petr Krčál.

Petr Krčál již na MPSV pracoval jako náměstek, působil také např. na Úřadu vlády, v Poslanecké sněmovně, Kanceláři ministerstva obrany. Jako člen Zastupitelstva Kraje Vysočina byl radním pro sociální záležitosti, protidrogovou prevenci a multikulturní spolupráci a rodinnou politiku. Před odchodem na MPSV řídil Domov Jeřabina Pelhřimov, příspěvkovou organizaci Kraje Vysočina. Petr Krčál je členem ČSSD od roku 1996.