Policejní prezident ocenil hejtmana Jiřího Běhounka čestnou medailí

• Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek byl oceněn za obrovské pracovní nasazení v době nouzového stavu.
  • Ocenění převzal z rukou policejního prezidenta Jana Švejdara, který jej označil za tahouna ostatních hejtmanů.
  • Zároveň jde o jasný vzkaz, že Kraj Vysočina vede člověk na svém místě, díky kterému se není třeba strachovat ani v době, kdy na nás útočí neviditelný nepřítel.

Čestnou medailí Policie České republiky za úzkou spolupráci při řešení mimořádných opatření a podporu Policie České republiky zejména v období nouzového stavu udělil ve čtvrtek policejní prezident brigádní generál Jan Švejdar hejtmanovi Kraje Vysočina Jiřímu Běhounkovi. Policejní prezident k ocenění přidal také osobní poděkování panu hejtmanovi za jeho velmi konstruktivní přístup v rámci pravidelných jednání ústředního krizového štábu, jehož členové museli operativně řešit velké množství nestandardních situací, které souvisely se zavádění mimořádných a krizových opatření v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19. „Velice si vážím práce pana hejtmana v období nouzového stavu. Prokázal obrovskou autoritu mezi ostatními hejtmany v době, kdy bylo potřeba přijímat rychle a operativně zásadní rozhodnutí. A byl to právě on, kdo dokázal rozhodnout a stal se jakýmsi tahounem ostatních hejtmanů. Za jeho obrovské nasazení a úzkou spolupráci mu vyjadřuji osobní poděkování,“ uvedl policejní prezident. Do Jihlavy zavítal policejní prezident ve čtvrtek odpoledne na setkání policistů a občanských zaměstnanců Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Setkání, jehož hlavním programem bylo předání útvarových medailí dvěma desítkám policistů a občanských zaměstnanců a vyhlášení výsledků krajského kola soutěže Policista roku 2019, se zúčastnil i pan hejtman. Ve své zdravici uvedl, že si ocenění od pana policejního prezidenta velice váží. Policistům z Vysočiny poté poděkoval za jejich přístup k plnění služebních povinností v době nouzového stavu, kdy si získali vysokou prestiž u veřejnosti v celém našem kraji.