Přání k Mezinárodnímu dni žen

• Sociální demokraté na Vysočině přejí všem ženám vše nejlepší k MDŽ.
  • ČSSD nepolevuje v prosazování témat, které povedou k posílení postavení žen a dívek.
  • Jde o rozdíly mezi muži a ženami v odměňování za stejnou práci s dopady na výši důchodů seniorek, situaci samoživitelek a mnohé další případy.

Stalo se milou tradicí připomínat si 8. březen coby Mezinárodní den žen. Oslavy tohoto svátku nenechávají bez povšimnutí sociální demokraté na Vysočině. „Jde především o připomenutí, jaký kus cesty ženy bojující za své postavení ušly, jaký kus cesty nás ještě čeká a že mnohé věci se nedějí jen tak,“ říká krajský předseda ČSSD a předseda Sociální komise Rady Kraje Vysočina Petr Krčál. Přestože od stávek dělnic v New Yorku se práva žen v mnohém zlepšila a všeobecné volební právo dnes považujeme za samozřejmost, leccos je ještě třeba napravit/narovnat. Toho si je vědoma také sociální demokracie. Tématu posílení postavení žen a dívek se věnuje jak na celorepublikové, tak regionální úrovni. Je to ČSSD, která prosazuje výraznější zastoupení žen ve veřejných volených funkcích, ale také vedoucích a řídících pozicích v rámci soukromého i veřejného sektoru. Neopomíjí také téma rozdílů mezi muži a ženami v odměňování za stejnou práci, s dopady na výši důchodů seniorek, situaci samoživitelek a mnohé další případy.