Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček navštívil Kraj Vysočina

V minulém týdnu navštívil Kraj Vysočina předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček. Na začátku své cesty se společně s vysočinským hejtmanem Jiřím Běhounkem zúčastnil výjezdního jednání Bezpečnostní rady Kraje Vysočina, které se konalo v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou.

chotebor_5.jpg
  • Na další návštěvu našeho kraje přijel předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček.
  • Jeho cesta se uskutečnila ve středu 22. května.
  • V jejím průběhu řešily se nejen bezpečnostní otázky, ale také kolony na D1 či péče o seniory.

V minulém týdnu navštívil Kraj Vysočina předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček. Na začátku své cesty se společně s vysočinským hejtmanem Jiřím Běhounkem zúčastnil výjezdního jednání Bezpečnostní rady Kraje Vysočina, které se konalo v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou. Následovala prohlídka nápravného nařízení, v jehož areálu je plánována výstavba nové budovy. Půjde o investici ve výši 160 milionů korun. Poté se přesunul do Chotěboře, kde s pozvanými hosty zahájil stavbu domova pro seniory. Nových 120 lůžek buduje společnost SeneCura, významný soukromý poskytovatel pobytových sociálních služeb. Moderní budova pro život seniorů vyroste do konce roku 2020 a pokryje zatím nedostatečnou síť lůžek péče o seniory v severní části kraje. Jeho návštěvu pak ukončila prohlídka Dálničního oddělení Policie ČR ve Velkém Beranově. Tématem byla komplikovaná dopravní situace na dálnici D1.