Předsednictvo KVV ČSSD je kompletní. Nechybí nové tváře

V tomto týdnu se uskutečnily volby předsednictva Krajského výkonného výboru (KVV) ČSSD na Vysočině. Staronového krajského předsedu strany Petra Krčála, jehož jméno vzešlo z voleb na konci října, doplní v čele krajské buňky strany devět místopředsedů. Každý okres má v KVV ČSSD Vysočina dva zástupce. Společně s Petrem Krčálem byl za žďárský okres zvolen Vladimír Novotný, za okres Havlíčkův Brod byli zvoleni Libor Joukl a Jan Hyliš, za Pelhřimovsko prošli volbou Antonín Daněk a Magda Fenárová, zástupci třebíčského okresu jsou Jana Fialová a Vladimír Malý a za Jihlavsko dostali důvěru Jiří Dvořáček a Aleš Urban.

cssd-logo_3.jpg
  • Deset členů má předsednictvo Krajského výkonného výboru ČSSD na Vysočině.
  • Známé tváře doplnila mladá krev.
  • Hlavním cílem je stabilizace strany po sněmovních volbách a úspěšné zvládnutí komunálních voleb v příštím roce.

V tomto týdnu se uskutečnily volby předsednictva Krajského výkonného výboru (KVV) ČSSD na Vysočině. Staronového krajského předsedu strany Petra Krčála, jehož jméno vzešlo z voleb na konci října, doplní v čele krajské buňky strany devět místopředsedů. Každý okres má v KVV ČSSD Vysočina dva zástupce. Společně s Petrem Krčálem byl za žďárský okres zvolen Vladimír Novotný, za okres Havlíčkův Brod byli zvoleni Libor Joukl a Jan Hyliš, za Pelhřimovsko prošli volbou Antonín Daněk a Magda Fenárová, zástupci třebíčského okresu jsou Jana Fialová a Vladimír Malý a za Jihlavsko dostali důvěru Jiří Dvořáček a Aleš Urban.

„Ve sněmovních volbách jsme dostali facku a je třeba na to reagovat. Jsem rád, že do předsednictva míří neokoukané tváře, které mají co nabídnout,“ uvedl krajský předseda a náměstek ministra pro legislativu a rovné příležitosti Petr Krčál.

Mezi nováčky ve vedení se řadí mladý sociální demokrat a člen ČSSD Jihlava Aleš Urban. „Cením si důvěry od členů KVV ČSSD Vysočina. Jde o jasný signál, že Vysocina je otevřena mladým lidem. Pokud člověk má názor, snahu a odvahu, tak je mu umožněno ukázat, co v něm je,“ poznamenal k výsledku Urban.

Společně s dalšími členy předsednictva KVV ČSSD Vysočina již plánuje konkrétní kroky, jak straně pomoci k lepším výsledkům.

„Snahou nového vedení bude zkvalitnit komunikaci napříč členskou základnou. Je potřeba začít dělat politiku od spoda, každý člen by měl být vyslyšen. Hlavním cílem předsednictva je sjednotit okresy a připravit kandidáty s kvalitním programem pro komunální volby,“ uzavřel Urban.