Předsedou strany se stal Jan Hamáček

Na 40. sjezdu v Hradci Králové si delegáti zvolili nové vedení sociální demokracie. Předsedou strany se stal Jan Hamáček a prvním místopředsedou Jiří Zimola. Delegáti sjezdu na návrh Jana Hamáčka přijali usnesení, na základě kterého sociální demokracie zahájí s dalšími parlamentními stranami jednání o podobě budoucí vlády.

• V Hradci Králové se uskutečnil 40. sjezd ČSSD.
  • Delegáti z Kraje Vysočina podpořili Jana Hamáčka na předsedu strany.
  • V nominacích na post místopředsedy je ve hře krajská radní pro oblast školství Jana Fialová.

Na 40. sjezdu v Hradci Králové si delegáti zvolili nové vedení sociální demokracie. Předsedou strany se stal Jan Hamáček a prvním místopředsedou Jiří Zimola.

Delegáti sjezdu na návrh Jana Hamáčka přijali usnesení, na základě kterého sociální demokracie zahájí s dalšími parlamentními stranami jednání o podobě budoucí vlády. O případném vstupu sociální demokracie do vlády s hnutím ANO, jež se nesmí opírat o podporu hnutí SPD, rozhodnou všichni členové ČSSD ve vnitrostranickém referendu, které bude následovat po výsledcích jednání.

Zvolení Jana Hamáčka předsedou strany je správný krok. Spojí sociální demokracii a společně Jiřím Zimolou pomohou překonat těžké období ČSSD," řekl předseda KVV ČSSD Vysočina Petr Krčál

Na volbu řadových místopředsedů po 10 hodinách sjezdu nedošlo a tak byl sjezd přerušen do 7. dubna 2018, kdy se delegáti znovu sejdou, zvolí zbytek vedení a proberou nové stanovy strany.

Doufám, že se nám podaří do vedení zvolit našeho zástupce z Kraje Vysočina a to Janu Fialovou, bylo by to po 25 letech, kdybychom měli v nejužším vedení strany člověka z kraje ," dodal Krčál.