Premiér Bohuslav Sobotka navštívil sklárnu Bomma ve Světlé nad Sázavou

Sklářská výroba je na Vysočině na vzestupu. Na vlastní oči se o tom přijel přesvědčit v neděli 11. září předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotku. Společně s předsedou Sněmovny Janem Hamáčkem navštívili sklárnu Bomma ve Světlé nad Sázavou, která dává práci 200 lidem. Po boku zakladatele a spolumajitele společnosti Bohemia Machine Jiřího Trtíka se seznámili s historií sklářské výroby i výrobními plány. Následovala prohlídka výrobních prostor.

• V rámci výjezdu do středních Čech si udělal Bohuslav Sobotka čas na prohlídku sklárny ve Světlé nad Sázavou.
  • Společně s ním si prostory prohlédli také předseda Sněmovny Jan Hamáček a senátor Jaromír Strnad.

Sklářská výroba je na Vysočině na vzestupu. Na vlastní oči se o tom přijel přesvědčit v neděli 11. září předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotku. Společně s předsedou Sněmovny Janem Hamáčkem navštívili sklárnu Bomma ve Světlé nad Sázavou, která dává práci 200 lidem. Po boku zakladatele a spolumajitele společnosti Bohemia Machine Jiřího Trtíka se seznámili s historií sklářské výroby i výrobními plány. Následovala prohlídka výrobních prostor. „Oceňuji současné dění ve sklárnách, kde sklářskou tradici a zručnost umí propojit se špičkovým designem,“ uvedl předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotka. Jedna z nejmodernějších evropských skláren byla otevřena v červnu 2012. Sází na řemeslné a umělecké zpracování, inovativní technologii a moderní design. Vyrábí křišťálové komponenty a produkty pro významné značky po celém světě. Nad to společnost Bohemia Machine dodává od roku 1992 brusné stroje, roboty a výrobní linky pro sklářský průmysl a je technologickým lídrem v tomto odvětví.