Prvňáčci v Kraji Vysočina se těší na bezpečné kufříky

Už pátým rokem si prvňáčci na Vysočině z prvního školního dne odnesou nejen mnoho nových zážitků ale také dárek v podobě bezpečného kufříku Kraje Vysočina. Malí školáci v něm mimo jiné najdou lékárničku, reflexní pásek a přívěšek, pexesa, omalovánky, sáček na cvičky, hodiny, školní potřeby i něco dobrého na zub.

foto-1_2.jpg

• Kraj Vysočina bude i letos rozdávat kufříky prvňáčkům.

• Jde o bezpečnostní kufříky, které jsou vybaveny lékárničkou, reflexní páskou a přívěskem, pexesem,  omalovánkami, sáčkem na cvičky, hodinami či školními potřebami.

• Kufříky si domů odnese 5438 prvňáčků.

Už pátým rokem si prvňáčci na Vysočině z prvního školního dne odnesou nejen mnoho nových zážitků ale také dárek v podobě bezpečného kufříku Kraje Vysočina. Malí školáci v něm mimo jiné najdou lékárničku, reflexní pásek a přívěšek, pexesa, omalovánky, sáček na cvičky, hodiny, školní potřeby i něco dobrého na zub. Chybět nebude ani časopis Pastelka s krajskou tematikou bezpečného pohybu dětí ve škole a v přírodě.

„Kraj Vysočina se bezpečnosti dětí věnuje systematicky a v mnoha oblastech. Vzrůstající počet dětských úrazů, až už v silničním provozu nebo při běžných aktivitách, je patrný nejen v době letních prázdnin, ale také při návratu do školních lavic,“ vysvětluje radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová s tím, že nejvíce jsou ohrožení žáci prvních tříd, kteří se začínají pohybovat bez doprovodu rodičů.

I proto Kraj Vysočina pokračuje s projektem pod názvem Bezpečně do školy i do přírody, díky kterému se budou všichni prvňáčci na Vysočině těšit z kufříku určeného nejen pro začátek školního roku. „Projekt má děti motivovat k bezpečnějšímu chování nejen při cestě do školy, ale i v přírodě a při mimoškolních aktivitách,“ dodala radní Jana Fialová.

Kufříky budou ve vybraných školách předávat členové Rady Kraje Vysočina. V ostatních školských

zařízení se příjemné povinnosti ujmou třídní učitelky a učitelé. Kufříky se dostanou ke všem prvňáčkům na Vysočině, včetně prvňáčků v malotřídkách a speciálních a praktických školách. Podle krajských statistik 1. září 2016 v novém školním roce nastoupí do základních škol v Kraji Vysočina 5438 prvňáčků.

Partnery projektu jsou mimo Kraje Vysočina také společnosti ČEZ, NET4GAS a ASEKOL a společnost GORDIC.