První dáma ČSSD Jana Maláčová navštívila Domov Jeřabina Pelhřimov

• V pátek 12. března přivítal Domov Jeřabina Pelhřimov vzácného hosta.
  • Na návštěvu sem zavítala místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.
  • Na Vysočinu přijela projednávat rozvoj sociální péče, ale také programové priority ČSSD před parlamentními volbami či otázku blížícího se sjezdu strany.

Závěr minulého týdne patřil v Domově Jeřabina Pelhřimov velké události. Jeho sídlo navštívila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Přivítal ji ředitel zařízení a krajský předseda ČSSD Petr Krčál. S ohledem na situaci byl program z velké části jednací. Stěžejními tématy přitom byly rozvoj sociální péče, ale také programové priority ČSSD před parlamentními volbami či otázka blížícího se sjezdu strany. Ten se poprvé uskuteční on-line, v jeho průběhu dojde nejen k volbě nové vedení, ale také padne definitivní odpověď, zda půjde ČSSD do voleb se Stranou zelených. „Návštěvu hodnotím jako přínosnou. Probrali jsme spoustu důležitých věcí, které se, věřím, pozitivně odrazí nejen v chodu strany, ale budou mít dopad také na rozvoj sociální péče v našem kraji. Navíc se paní ministryně mohla přesvědčit, že i přes nepříznivou situaci sociální služby fungují na jedničku,“ poznamenal ředitel Domova Jeřabina Pelhřimov a krajský předseda ČSSD Petr Krčál. Po absolvování testu si Jana Maláčová prohlédla Chráněné bydlení v Pelhřimově, kde se setkala nejen s jeho personálem, ale také klienty.