První dáma ČSSD Jana Maláčova navštívila Kraj Vysočina

• Místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová zavítala na Vysočinu.
  • V Horní Cerekvi se zúčastnila slavnostního zahájení přestavby Denního stacionáře na Domov se zvláštním režimem, který bude fungovat pod hlavičkou Domova Jeřabina Pelhřimov.
  • Další její zastávkou bylo sídlo Úřadu práce v Jihlavě.

Ve středu 23. června zavítala do Kraje Vysočina místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. První její zastávkou byla Horní Cerekev, kde za účasti dalších hostů slavnostně zahájila přestavbu budovy Denního stacionáře na Domov se zvláštním režimem, kde bude pod hlavičkou Domova Jeřabina Pelhřimov pečováno o osoby s poruchami autistického spektra. Náklady na vybudování zázemí pro novou službu, jejíž kapacity jsou v současnosti nedostatečné, činí 7,5 milionu korun. Velká část nákladů bude uhrazena díky dotaci, kterou poskytlo Ministerstvo práce a sociálních věcí z programu určeného na  rozvoj a obnovu sociálních služeb. „Na Ministerstvu práce a sociálních věcí jsem opakovaně prosadila dotační výzvu na podporu vzniku komunitních zařízení sociálních služeb pro tyto klienty. Věřím, že rozjezd této nové služby bude správným příkladem i pro ostatní kraje,“ uvedla Jana Maláčová. Z Pelhřimovska se poté přesunula do Jihlavy, kde navštívila sídlo Úřadu práce, aby se na vlastní oči přesvědčila, jak jsou jeho zaměstnanci připraveni na start novinky, kterou je náhradní výživné pro děti samoživitelů. „Patnáct let trvalo u nás prosadit náhradní výživné pro děti samoživitelů, ne které se druhý rodič vykašlal. Od 1. července začne konečně platit i u nás. Zajela jsem tak na kontrolu Úřadu práce Jihlava, abych viděla, jak jsou kolegové na start nového zákona připraveni,“ poznamenala Maláčová.