Referendum na Vysočině v plném proudu

Sociální demokraté od začátku minulého týdne až do 15. června hlasují ve vnitrostranickém referendu o vstupu do vlády s hnutím ANO. V Kraji Vysočina hlasuje 798 členů z 50 místních organizací. Zájem z jejich strany je značný. „Hlasování se těší více jak 60% účasti napříč krajem. Aktivní je v tomto směru také předsednictvo krajského výkonného výboru, které vydalo společné prohlášení k referendu,“ řekl krajský předseda ČSSD a kandidát na ministra práce a sociálních věcí Petr Krčál.

hlasovani-uvv.jpg
  • Do hlasování ve vnitrostranickém referendu se zapojí 798 členů sociální demokracie v Kraji Vysočina.
  • Řeší se otázka vstupu ČSSD do vlády s ANO.
  • Prozatímní účast na Vysočině se pohybuje nad 60%.

Sociální demokraté od začátku minulého týdne až do 15. června hlasují ve vnitrostranickém referendu o vstupu do vlády s hnutím ANO. V Kraji Vysočina hlasuje 798 členů z 50 místních organizací. Zájem z jejich strany je značný.

„Hlasování se těší více jak 60% účasti napříč krajem. Aktivní je v tomto směru také předsednictvo krajského výkonného výboru, které vydalo společné prohlášení k referendu,“ řekl krajský předseda ČSSD a kandidát na ministra práce a sociálních věcí Petr Krčál.

Vstupem do vlády může sociální demokracie prosazovat svůj dlouhodobý program a zajistit tak lidem spokojený a lepší život. Jde například o zachování veřejných služeb či zlepšení podmínek života seniorů a rodin v České republice. Důležitá je také garance růstu důchodů.

Do referenda ČSSD se může do 15. června zapojit až 17 683 členů v 1093 organizacích. Aby bylo platné, musí hlasovat alespoň čtvrtina všech sociálních demokratů. Pokud by tato podmínka nebyla splněna, bude na řadě ústřední výkonný výbor strany.