Seznamte se s Programovým prohlášením vlády České republiky

Ve středu 27. června byla jmenována nová vláda. Jde o společný vládní kabinet hnutí ANO a ČSSD. Společně s tím byla schválena finální verze Programového prohlášení vlády České republiky. To čítá 34 stran a soustřeďuje se na realizaci šesti hlavních strategických směrů rozvoje naší země. Stěžejní je zajištění bezpečnosti a ochrany naší země či zachování hospodářské prosperity. O důvěru Sněmovny nová vláda požádá ve středu 11. července.

• Dne 27. června schválila nová vláda finální verzi Programového prohlášení vlády České republiky.
  • Ve vládním kabinetu vede ČSSD pět ministerstev – vnitra, zahraničí, práce a sociálních věcí, zemědělství a kultury.
  • Novým ministrem práce a sociálních věcí se stal předseda ČSSD na Vysočině Petr Krčál, který chce z ministerské pozice zlepšit život seniorů a mladých rodin s dětmi.
  • O vstupu do vládní koalice rozhodli členové sociální demokracie ve vnitrostranickém referendu.

Ve středu 27. června byla jmenována nová vláda. Jde o společný vládní kabinet hnutí ANO a ČSSD. Společně s tím byla schválena finální verze Programového prohlášení vlády České republiky. To čítá 34 stran a soustřeďuje se na realizaci šesti hlavních strategických směrů rozvoje naší země. Stěžejní je zajištění bezpečnosti a ochrany naší země či zachování hospodářské prosperity. O důvěru Sněmovny nová vláda požádá ve středu 11. července.