Sociální demokraté mají jasný plán. Dobrý život na Vysočině

Na začátku tohoto týdne se v sídle Krajského výkonného výboru ČSSD na Vysočině konala tisková konference za účasti kandidátů do Poslanecké sněmovny. Tématem byly blížící se parlamentní volby a představení volebních témat a priorit. Vedle bodů důležitých pro celou republiku jako jsou vyšší mzdy, zdraví bez poplatků či důstojné stáří, byly zmíněny i ty krajské, kterým je třeba věnovat pozornost a dotáhnout do konce.

• Sociální demokraté na Vysočině představili hlavní volební témata a priority.
  • Ve volebním programu kladou důraz na dobrý život v naší zemi a v našem kraji.
  • To zajistí dostatek dobře zaplacené práce, dobré dopravní spojení, kvalitní nemocnice a školy, samozřejmý musí být také pocit bezpečí.
  • Prvořadé je také téma dostavby 5. bloku Jaderné elektrárny Dukovany.

Na začátku tohoto týdne se v sídle Krajského výkonného výboru ČSSD na Vysočině konala tisková konference za účasti kandidátů do Poslanecké sněmovny. Tématem byly blížící se parlamentní volby a představení volebních témat a priorit. Vedle bodů důležitých pro celou republiku jako jsou vyšší mzdy, zdraví bez poplatků či důstojné stáří, byly zmíněny i ty krajské, kterým je třeba věnovat pozornost a dotáhnout do konce. „Jde o dostavbu 5. bloku Jaderné elektrárny Dukovany, boj se suchem či další rozvoj a modernizace všech pěti krajských nemocnic,“ představil hejtman Kraje Vysočina a krajský lídr ČSSD Jiří Běhounek. Zadání je přitom jasné. Ve všech pěti okresech našeho kraje se musí žít dobře. „Nesníme, vidíme problémy v jasných barvách a víme, jak je řešit,“ pronesl náměstek ministra pro legislativu, rovné příležitosti a lidská práva a krajský předseda Petr Krčál. V průběhu setkání byla nastíněna také volební kampaň. Představen byl i termín návštěvy ministra zahraničí a kandidáta ČSSD na premiéra Lubomíra Zaorálka, který na Vysočinu přijede ve čtvrtek 14. září. Společně s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou se zúčastní otevření nového výrobního v Bystřici nad Pernštejnem. Nabídkou 500 pracovních míst na Bystřicku splnila současná vláda jeden ze svých slibů.