Špičková zdravotní péče pro všechny

Zdravotnictví je místní výkladní skříní Vysočiny. Zatímco dříve některé z pěti krajských nemocnic neměli snadnou pozici, dnes jsou v provozu všechny a prosperují. Jde přitom o moderní zařízení, která jsou vybavena špičkovou technikou. Do oprav a modernizace se investují obrovské sumy.

img-0004.jpg

• Cílem sociální demokracie je udržet pro občany fungující a dostupné veřejné služby.

• Platí to také o zdravotnictví, které musí být všem bezplatně poskytováno. Zdraví totiž není byznys.

• Na Vysočině je v provozu všech pět krajských nemocnic, které nabízejí špičkovou péči.

• Jde o moderní pracoviště, do jejichž rozvoje jdou každoročně nemalé částky.

Zdravotnictví je místní výkladní skříní Vysočiny. Zatímco dříve některé z pěti krajských nemocnic neměli snadnou pozici, dnes jsou v provozu všechny a prosperují. Jde přitom o moderní zařízení, která jsou vybavena špičkovou technikou. Do oprav a modernizace se investují obrovské sumy. V pelhřimovské nemocnici byl v minulém roce zrekonstruován pavilon hematologie a transfuziologie.  Na podzim letošního roku bude pacientům Nemocnice Havlíčkův Brod sloužit nově zrekonstruovaný pavilon, kde budou umístěna oddělení plicní a oddělení dlouhodobě nemocných. Právě probíhající výstavba pavilonu chirurgických oborů v Třebíči a modernizaci interního pavilonu v Jihlavě je pak vůbec největší investicí kraje za dobu jeho existence. Stavět se bude také v areálu novoměstské nemocnice, kde by měl vyrůst nový dětský pavilon, který bude odpovídat standardům medicíny 21. století. Miliony jdou také do přístrojového vybavení. Nemocnice Jihlava byla nově vybavena lineárním urychlovačem a angiografickým kompletem. Slouží onkologickým pacientům a těm, které trápí cévní problémy. K tomu se tady staví PET/CT pracoviště, které bylo dosud občanům Vysočiny velmi obtížně dostupné. Díky němu budou moci lékaři dříve zachytit nádory a lépe kontrolovat léčbu u onkologických pacientů. Fungovat by mělo začít už na podzim. V Nemocnici Nové Město na Moravě přibyl 3D mamograf, nové tu bude pracoviště magnetické rezonance. Nemalé peníze investuje kraj také do modernizace a vybavení Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina. Tím je zaručeno, že pomoc dorazí na místo včas. „Víme, co děláme. I když nemáme fakultní nemocnici, tak v našich nemocnicích obyvatelům regionu poskytujeme tu nejlepší bezplatnou péči všem. “ dodává hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.