Tůňka nám pitnou vodu nepřinese. Jiří Běhounek diskutoval o životním prostředí

• Místopředseda ČSSD, poslanec a krajský zastupitel Jiří Běhounek byl hostem speciálního vydání zpravodajského pořadu Události, komentáře, který se vysílá na televizní stanici ČT24.
  • Společně s dalšími zástupci parlamentních stran diskutoval o životním prostředí.
  • Stěžejními tématy přitom byly ochrana vody a obnova lesů.

Hostem speciálního vydání zpravodajského pořadu Události, komentáře byl místopředseda sociálních demokratů, poslanec a krajský zastupitel Jiří Běhounek. Společně s dalšími zástupci parlamentních stran diskutoval o životním prostředí. Debata se týkala především ochrany vody a obnovy lesů po kůrovcové kalamitě. V případě otázky na vodu si lídr kandidátní listiny sociálních demokratů do blížících se parlamentních voleb na Vysočině nebral servítky. „Tůňka nám pitnou vodu nepřinese,“ pronesl a kritizoval také dlouhé debaty o vzniku nových přehrad v Česku; v posledních letech se hovoří o šesti nových projektech. „Od nás všechna voda odteče, pokud si ji tady nedokážeme zadržet. Kdyby nebyla Želivka a Švihov, Praha dnes nemá co pít. To si musíme uvědomit. Ministr zemědělství Miroslav Toman už ústavní ochranu vody připravil, tak jsem zvědav, jak se k tomu nová sněmovna postaví,“ podotkl Jiří Běhounek.

Záznam celého pořadu můžete sledovat na https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3320994-ochrana-vody-a-krajiny-je-prioritou-shodli-se-zastupci-parlamentnich-stran-v-diskusi