Umíme zajistit dobrý život na Vysočině

V polovině září byl v Bystřici nad Pernštejnem otevřen výrobní závod. Práci tu postupně najde na pět stovek lidí. Část zaměstnanců přejde z uranového dolu Rožná, kde došlo k útlumu těžby. Nabídkou nových pracovních míst na Bystřicku splnila vláda pod vedením premiéra Bohuslava Sobotky jeden ze svých slibů. Mikroregion utlumením dolu nestrádá, naopak se žene dopředu. „Na dole přitom část zaměstnanců zůstala a vybudováno je tu vědecké pracoviště. Neotočili jsme se zády k místu, které dávalo práci tisícům lidí,“ říká hejtman Kraje Vysočina a krajský lídr ČSSD do blížících se sněmovních voleb Jiří Běhounek.

img-0387_1.jpg
  • V Bystřici nad Pernštejnem již jede výroba v novém závodě.
  • Zaměstnání tu najde na pět stovek lidí. První již chodí do práce.
  • Jde o splněný slib Sobotkovy vlády. V závodě nejenže najdou pracovní uplatnění bývalí horníci z uranového dolu, ale také zvýší prestiž Bystřicka, které se dlouhodobě potýkalo s vysokou nezaměstnaností.
  • Dalším úkolem, jehož splněním bude zajištěn dobrý život na Vysočině, je dotažení dostavby 5. bloku Jaderné elektrárny Dukovany

V polovině září byl v Bystřici nad Pernštejnem otevřen výrobní závod. Práci tu postupně najde na pět stovek lidí. Část zaměstnanců přejde z uranového dolu Rožná, kde došlo k útlumu těžby. Nabídkou nových pracovních míst na Bystřicku splnila vláda pod vedením premiéra Bohuslava Sobotky jeden ze svých slibů. Mikroregion utlumením dolu nestrádá, naopak se žene dopředu. „Na dole přitom část zaměstnanců zůstala a vybudováno je tu vědecké pracoviště. Neotočili jsme se zády k místu, které dávalo práci tisícům lidí,“ říká hejtman Kraje Vysočina a krajský lídr ČSSD do blížících se sněmovních voleb Jiří Běhounek. Spokojenost neskrývá ani bystřický starosta a člen ČSSD Karel Pačiska. „Současná vláda nám hodně pomohla. Příkladů z Vysočiny by se však našlo víc,“ přiznává Karel Pačiska.

Vedení kraje si je vědomo, že pro všechny obyvatele Vysočiny je stěžejní rozvoj celého regionu. Ve všech pěti okresech se musí žít dobře. To zajistí dostatek práce, dobré dopravní spojení, kvalitní nemocnice a školy, samozřejmý musí být také pocit bezpečí. V případě Vysočiny bude důležitá také pomoc směřována venkovu. „Zaměříme se na rozvoj a modernizaci strukturálně znevýhodněných mikroregionů a venkova. Vytvoříme tak předpoklady pro růst životní úrovně ve všech částech našeho kraje,“ doplňuje Jiří Běhounek.

Mezi prvořadé akce se řadí dostavba 5. bloku Jaderné elektrárny Dukovany. „Dostavba je důležitá pro rozvoj celého Třebíčska.  Budeme za ni a za lidi, kteří tu pracují, bojovat všemi dostupnými prostředky,“ uzavírá starosta Rouchovan Vladimír Černý.