V Bystřici se otevírá nový závod. Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek bude u toho

Ve čtvrtek 14. září se v Bystřici nad Pernštejnem otevře nový výrobní závod společnosti Cooper Standard. Práci tu postupně najde na pět stovek lidí. Otevření se zúčastní premiér Bohuslav Sobotka, ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek či vysočinský hejtman a jednička ČSSD na Vysočině Jiří Běhounek. Právě oni kopali za tuto investici, díky které Bystřicko poletí nahoru. Nabídkou nových pracovních míst v mikroregionu tak vláda pod vedením premiéra Bohuslava Sobotky splnila jeden ze svých slibů. Zahájení provozu bude přitom třetí zastávkou v rámci čtvrtečního dne Lubomíra Zaorálka na Vysočině.

zaoralek-fb.png
  • Tečku za svým slibem učiní v tomto týdnu představitelé současné vlády v Bystřici nad Pernštejnem, kde zahájí provoz nový zaměstnavatel. Pracovní uplatnění díky němu najde 500 lidí.
  • Slavností otevření je součástí programu návštěvy Lubomíra Zaorálka, který přijíždí na celodenní návštěvu Vysočiny.
  • Během své cesty se zastaví ve Žďase, v Novém Městě na Moravě či Rožné. Diskutovat bude především se zaměstnanci a občany.
  • Lubomír Zaorálek rázně prosazuje, že všichni, kdo pracují, musí dostat odpovídající mzdu.

Ve čtvrtek 14. září se v Bystřici nad Pernštejnem otevře nový výrobní závod společnosti Cooper Standard. Práci tu postupně najde na pět stovek lidí. Otevření se zúčastní premiér Bohuslav Sobotka, ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek či vysočinský hejtman a jednička ČSSD na Vysočině Jiří Běhounek. Právě oni kopali za tuto investici, díky které Bystřicko poletí nahoru. Nabídkou nových pracovních míst v mikroregionu tak vláda pod vedením premiéra Bohuslava Sobotky splnila jeden ze svých slibů. Zahájení provozu bude přitom třetí zastávkou v rámci čtvrtečního dne Lubomíra Zaorálka na Vysočině. „Lubomír Zaorálek se těší zájmu veřejnosti, lidé ho rádi vidí, tudíž jsme neváhali s pozvánkou na návštěvu našeho kraje,“ říká náměstek ministra pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu a krajský předseda Petr Krčál. Program odstartuje Zaorálek ve společnosti Žďás ve Žďáře nad Sázavou, kde si prohlédne výrobu jednoho z největších zaměstnavatelů v regionu. Potká se rovněž s vedením, odboráři a zaměstnanci. Následovat bude zastávka v Novém Městě na Moravě, kde společně s novoměstským starostou Michalem Šmardou uctí památku rodáka a sociálně demokratického ministra sociální péče Jaromíra Nečase. Po otevření nové fabriky v Bystřici nad Pernštejnem se přesune do Rožné, kde bude Zaorálek diskutovat s občany. Mimo jiné také o dole Rožná, kde byla v letošním roce utlumena těžba. Část zaměstnanců tu našla jinou práci, ti, co odešli, nastoupí do nového závodu v bystřické průmyslové zóně. Den zakončí prohlídka Domova seniorů Mitrov a debata s pracovníky v sociálních službách o změně zákona a platech v této náročné profesi.