V roce 2017 bude kraj modernizovat silniční síť s evropskou podporou

Kraj Vysočina plánuje v roce 2017 investice do silnic II. třídy až ve výši 400 milionů korun. Přičemž takto vysokou částku umožňuje především úspěšné čerpání dotací z EU. Kraj počítá s příspěvkem z IROP až ve výši 340 milionů. Právě úspěšnost při čerpání evropských prostředků umožňuje rychle zlepšovat stav významných silničních tahů a mostů.

silnice_1.jpg
  • I v letošním roce budou na Vysočině pokračovat masivní investice do silnic II. tříd.
  • Oprav se dočkají nejen významné silniční tahy, ale také mosty a peníze půjdou také do bezpečnostních opatření.
  • Díky evropským dotacím se letos rozjede pět několikamilionových staveb.
  • Opravené kilometry silnic potěší řidiče napříč krajem.

Kraj Vysočina plánuje v roce 2017 investice do silnic II. třídy až ve výši 400 milionů korun. Přičemž takto vysokou částku umožňuje především úspěšné čerpání dotací z EU. Kraj počítá s příspěvkem z IROP až ve výši 340 milionů. Právě úspěšnost při čerpání evropských prostředků umožňuje rychle zlepšovat stav významných silničních tahů a mostů.

V tomto roce budou pokračovat práce na železničním mostě v Okrouhlici a na napřímení úseku komunikace II/379 mezi Velkou Bíteší a obcí Křoví, přičemž necelé tři kilometry dlouhý úsek u Bíteše bude definitivně hotový až v roce 2018.

S dopravními komplikacemi mohou v roce 2017 počítat také motoristé při cestách přes Brtnici, na úseku Jihlava – Dvorce a od Třebíče směrem na Dukovany. V Brtnici dojde k výměně celé konstrukce vozovky včetně rekonstrukce opěrných zdí a vybudování nové zárubní gabionové zdi. Součástí rekonstrukce komunikace II/351 od Třebíče až téměř k Valči budou i nová bezpečnostní opatření v Třebenicích.

Zmiňované projekty zároveň představují pět investičně nejnáročnějších silničních staveb kraje pro rok 2017. „V roce 2016 se Kraji Vysočina podařilo získat na šest zahájených modernizací silniční sítě bezmála 200 miliónů korun ze začínajícího programu IROP. Věříme, že zkušenosti a pozitivní praxe budou pozitivnímu vývoji dopravy v kraji pomáhat i nadále,“ uzavírá plány krajský radní pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš.