Vedení ČSSD: Víme, co dělat po covidu

• V tomto týdnu rozjela ČSSD jako první strana debatu, jak zotavit naší zemi po epidemii Covid-19.
  • Protože je fér, aby voliči věděli, co je po volbách čeká.
  • Sociální demokracie má přitom jasný plán na obnovu naší země.

Vedení ČSSD, ve kterém nechyběl ani místopředseda ČSSD a novoměstský starosta Michal Šmarda, představilo plán pro obnovu země po covidu. „Jsme jediná levicová strana v ČR a jsme jedinou politickou stranou, která má odpovědi na otázky, co bude po pandemii. Pokud virus porazíme, tak země ponese obrovské náklady. ČSSD už mnohokrát ukázala, že umí zemi z krize vytáhnout,“ prohlásil v pondělí odpoledne šéf ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček. Místopředseda strany a novoměstský starosta Michal Šmarda zdůraznil, že sociální demokracie nikdy nepřipustí privatizaci „Nikdy nepřipustíme privatizaci veřejného zdravotnictví a je to jeden z největších závazků, který máme,“ řekl Michal Šmarda. Vedení má totiž za to, že z ekonomické krize nás nedostanou ani tupé rozpočtové škrty, ani masová privatizace veřejného majetku. To už jsme si vyzkoušeli opakovaně, když česká pravice řešila ekonomické problémy utahováním opasků a nadělala paseku, kterou sociální demokracie musela napravovat. Po Klausovi, po Topolánkovi, po Nečasovi, po Kalouskovi. V návaznosti na to byl představen plán na obnovu naší země, který počítá s větším zapojením nadnárodních bohatých firem, aby náklady epidemie neměli na svých bedrech zaměstnanci a drobní živnostníci.