Výsledky krajské konference ČSSD Vysočina

Poprvé v kalendářním roce 2019 se sešli sociální demokraté na Vysočině. V sobotu 19. ledna se na tradičním místě ve Větrném Jeníkově konala krajská konference ČSSD Kraje Vysočina. Stěžejním bodem programu byla volba zástupců na 41. sjezd ČSSD v Hradci Králové, kde se 1. a 2. března bude volit nové vedení strany. V návaznosti na to byly projednány nominace na předsedu a místopředsedy ČSSD.

• Ve Větrném Jeníkově se uskutečnila krajská konference ČSSD Kraje Vysočina.
  • Její delegáti podpořili kandidáty do předsednictva ČSSD, které se bude volit za šest týdnů na 41. sjezdu v Hradci Králové.
  • V průběhu konference byl zvolen staronový předseda sociálních demokratů na Vysočině.

Poprvé v kalendářním roce 2019 se sešli sociální demokraté na Vysočině. V sobotu 19. ledna se na tradičním místě ve Větrném Jeníkově konala krajská konference ČSSD Kraje Vysočina. Stěžejním bodem programu byla volba zástupců na 41. sjezd ČSSD v Hradci Králové, kde se 1. a 2. března bude volit nové vedení strany. V návaznosti na to byly projednány nominace na předsedu a místopředsedy ČSSD.

Nominaci na předsedu sociální demokracie získal na Vysočině stávající předseda ČSSD Jan Hamáček. Na statutárního místopředsedu ČSSD byl nominován poslanec a bývalý brněnský primátor Roman Onderka. Na pozicích řadových místopředsedů by sociální demokraté na Vysočině rádi viděli ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou a ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka.

Dalším důležitým bodem konference byla volba předsedy krajské organizace ČSSD, kterým se s jednoznačnou podporou stal Petr Krčál.

„Děkuji za podporu a silný mandát. Oceňuji, že jsme se sešli a diskutovali o dalším směřování sociální demokracie,“ uzavřel nově zvolený krajský předseda Petr Krčál.