Výsledky nominační konference: Petr Krčál v čele ČSSD na Vysočině, Jiří Běhounek jako lídr

• Sobota na Vysočině patřila sociálním demokratům, kteří se sešli na krajské nominační konferenci.
  • Zvolili si nejen předsedu krajského předsednictva, ale také lídra kandidátky do krajských volbách.
  • Na konferenci vystoupili také předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček a místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Sociální demokraté na Vysočině mají za sebou nominační konferenci ČSSD. V jejím průběhu se řešilo hned několik důležitých bodů. V první řadě šlo o volbu krajského předsedy, kdy byl s velkou podporou opět zvolen Petr Krčál. „Vážím si vyslovené důvěry. Už ve svém projevu jsem upozornil na fakt, že kecáním si voliče nezískáme. Mluvit za nás musí především činy,“ uvedl staronový předseda krajského předsednictva. Pozornost se upínala také na volbu lídra kandidátky ČSSD pro krajské volby. Stal se jím úspěšný hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, který se bude snažit počtvrté zvítězit. „Když o něco hraju, vždycky chci vyhrát,“ prohlásil Jiří Běhounek. V průběhu konference byl také představen a schválen návrh volebního programu pro krajské volby, s jehož pomocí budou chtít sociální demokraté na Vysočině uspět. „Opíráme se o naši práci, kterou jsme za posledních 12 let odvedli pro náš kraj a pro lidi, kteří tu žijí. Jeho konečnou podobu doladíme společně s veřejností,“ doplnil Krčál. Jako hosté na konferenci vystoupili předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček a místopředsedkyně ČSSD a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.