Znění koaliční smlouvy v Kraji Vysočina pro období 2020 - 2024

• U zrodu koaliční smlouvy v Kraji Vysočina o spolupráci v Zastupitelstvu a Radě Kraje Vysočina ve volebním období 2020 – 2024 stáli také sociální demokraté.
  • Díky tomu bude mít ČSSD na Vysočině svého zástupce v Radě Kraje Vysočina.
  • Ve funkci náměstka hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví bude pokračovat Vladimír Novotný.

Seznamte se s klíčovým dokumentem, díky kterému je načrtnuta budoucnost našeho kraje pro další 4 roky. Jde o koaliční smlouvu v Kraji Vysočina o spolupráci v Zastupitelstvu a Radě Kraje Vysočina ve volebním období 2020 – 2024, kterou podepsali občanští demokraté, Piráti, lidovci, Starostové pro Vysočinu, Starostové pro občany podepsala koaliční smlouvy a sociální demokraté a díky čemuž bude mít ČSSD svého zástupce v Radě Kraje Vysočina. Ustavující krajské zastupitelstvo na Vysočině se bude konat ve středu 18. listopadu 2020 od 9:00 hodin. Na programu ustavujícího zastupitelstva bude tradičně složení slibu nově zvolených zastupitelů ještě do rukou stávajícího hejtmana Jiřího Běhounka, volba nového hejtmana, jeho náměstků a dalších členů rady kraje nebo stanovení počtu uvolněných členů rady, v rámci prvního ustavujícího zastupitelstva budou zřízeny výbory. S ohledem na výstupy z Krizového štábu Kraje Vysočina je jisté, že noví zastupitelé budou také schvalovat nutné rozpočtové změny týkající se navýšení objemu prostředků pro řešení současné mimořádné situace v souvislosti s COVID-19.